Berlijn bezoeken

 

  • Auteur: bert
  • Bekeken: 217
  • Datum: -

Berlijn is bekend vanwege de Berlijnse Muur. De klinkers in het wegdek verraden waar de muur heeft gelopen. Er zijn nog twee delen van de muur over als herinnering aan de vreselijke scheiding van de stad.

Het Duitse parlement is gezeteld in de Reichstag. In de glazen koepel van de Reichstag heeft u een prachtig uitzicht over Berlijn.

De Branderburger Tor is ook een overblijfsel van de koude oorlog en staat symbool voor de hereniging van de Oost en West Duitsland in de jaren tachtig en de vrijheid.

De Potsdamer Platz is het centrale plein van Berlijn. Hier kunt u theaters, winkels en bioscopen bezoeken en eten in één of meerdere gezellige restaurants.

Het mooiste museum in Berlijn is het Egyptisch Museum. Het meest bijzondere Egyptische stuk van het museum is de buste van de Egyptische koningin Nefertite.

Naast het Potz Dammerplatz is het Alexanderplatz het meest beroemde plein. Dit plein staat in Oost-Berlijn wordt vooral bezocht door jongeren.

Ondergronds Berlijn is ook te bezichtigen. Waar bij andere steden de tochten door het riool gaan, gaan deze tochten door bunkers en tunnels die door Oost-Berlijners werden gegraven om te proberen naar het Westen te vluchten of te schuilen voor bombardementen. Er zijn diverse rondleidingen in ondergronds Berlijn.

Gerelateerd:
Geen.