Engeland hoort bij de Europese voetbaltop

 

  • Auteur: bert
  • Bekeken: 227
  • Datum: -

Wat een voetbalhistorie heeft Engeland want het Engelse voetbalelftal behoort tot het oudste van de wereld en speelde haar eerste interland in 1872. In 1966 werd het land wereldkampioen en in 2012 werd er afgesloten met een kwartfinale. De beste speler ooit was de legendarische dribbelaar Sir Stanley Matthews alias The Wizard of the Dribble en niet voor niets want deze voetballer kon dribbelen als geen ander en werd ook zeer gerespecteerd omdat hij een echte gentleman was.

De competitie in Engeland is zwaar; alleen de beste spelers kunnen hier voetballen maar daar staan hoge salarissen tegenover.

1966, het jaar dat heel Engeland nooit zal vergeten. De verlenging waarbij de legendarische Geoff Hurst tegen de onderkant van de lat knalde waarna de bal meteen op de grond kwam. Was het een doelpunt of niet? Het doelpunt werd echter goedgekeurd maar men weet nog steeds niet of het doelpunt terecht werd goedgekeurd. Dit gebeuren hield heel Europa in zijn greep en er werd nergens anders over gepraat. Engeland is helaas niet altijd van de partij met betrekking tot een Europees- of Wereldkampioenschap en dat is jammer. Het land hoort wel tot de top en moet eigenlijk aanwezig zijn bij elk groot voetbalfeest.

Gerelateerd:
Geen.